Mar 24, 2015

Posted in Citroën nieuws | Comments Off on Eerste presentatie van DS Automobiles in Nederland tijdens de AutoRAI

Eerste presentatie van DS Automobiles in Nederland tijdens de AutoRAI

6a8574511dfb9ef2651e4a022f9ab6c5_L

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 april kan Nederland het autonieuws van zo’n 140 exposanten vergaren tijdens de AutoRAI. Het nieuwe luxemerk DS Automobiles grijpt deze editie van de AutoRAI graag aan om het exclusieve gamma in volle omvang aan de Nederlandse consument te tonen. Op de stand van DS zal bovendien een plek worden ingeruimd voor de concept car Numéro 9. Op het klassiekerpaviljoen staat een DS, de populaire klassieker die 60 jaar geleden door Citroën werd gepresenteerd.

DS Numero 9 AutoRAI 3kwback

Luxe en raffinement

De kernwaarden van DS zijn avant-gardistische luxe uit Parijs en pionierend raffinement. Dat blijkt uit toepassing van hoogwaardige materialen, exclusief design en kenmerkend vakmanschap. Dit komt bijvoorbeeld naar voren in stoelbekleding in de vorm van een horlogeband. De inmiddels 60-jarige DS was het toonbeeld waarmee Citroën furore heeft gemaakt: met uniek design en met unieke innovaties.

DS Numero 9 AutoRAI side

Het complete DS-gamma laat diezelfde ambitie zien om gebaande designwegen te verlaten en kenmerkend en creatief te zijn, met Franse grandeur. Om dit te illustreren zal tijdens de AutoRAI 2015 op de stand van DS een aantal specialisten aanwezig zijn dat hun vaardigheid en vakbekwaamheid met hoogwaardige materiaalgebruik demonstreert.

DS5 AutoRAI

Een nieuwe lente, een nieuw begin

In 2014 heeft DS een nieuwe weg ingeslagen door zich als zelfstandig merk te presenteren. Dat kwam vooral begin maart dit jaar tot uiting bij de nieuwe DS 5 die in Genève werd gepresenteerd, met het trotse DS-logo prominent in de grille verwerkt – de DS Wings -, daar waar voorheen de dubbele chevron zat. De verticaal geplaatste gebeeldhouwde grille, DS LED Vision, de LED-knipperlichten, het nieuwste touchscreen, krachtige motoren… allemaal nieuwe ontwikkelingen die bij de nieuwe DS 5 samengaan met alles wat de auto zo bekend heeft gemaakt, zoals het eigenzinnige silhouet, het bijzondere design van carrosserie en interieur (raffinement tot in de kleinste details en de bekende ‘cockpit’ – bestuurdersruimte met drie lichtschachten in het plafond).

DS5 3kwback AutoRAI

Steeds krachtigere motoren

De nieuwe DS 5 wordt geleverd met de nieuwste motoren van PSA. Van benzine tot diesel bieden alle voor de DS 5 leverbare motoren een groot vermogen (van 120 tot 210 pk) en tonen ze zich allemaal milieubewust (tussen 3,8 l/100 en 4,3 l /100 km voor de diesel). En laten we ook de Hybrid4 motor niet vergeten: 90 g/km   CO2 en een verbruik van 3,5 l/100 km bij een gecombineerd gebruik. Met deze prestaties positioneert de nieuwe DS 5 zich bij de beste auto’s uit het premiumaanbod. Bij de introductie kan de klant al kiezen uit 5 Euro 6 conforme motoren die power bieden en vloeiend lopen en een koppel bieden van 240 tot 400 Nm. Dit aanbod zal eind 2015 worden uitgebreid met een motor met 210 pk: de THP 210 S&S. De nieuwe DS 5 wordt ook leverbaar met een nieuwe generatie dieselmotoren die het label BlueHDi krijgen. Deze motoren bieden veel kracht, maar zijn zuinig en stoten bijzonder weinig CO2 uit. Dit werd mogelijk door ontwikkelingen aan de motor zelf en aan een nieuwe en efficiënte uitlaatlijn. Het innovatieve aspect van de uitlaatlijn bestaat uit een specifieke combinatie van technologieën: de SCR katalysator (Selective Catalytic Reduction) is voor het roetfilter met dieseladditief geplaatst en is het enige emissiecontrolesysteem dat in staat is de uitstoot van stikstofoxiden tot 90% terug te brengen en tegelijkertijd ook de CO2 -uitstoot met 4% te verlagen.

DS4 AutoRAI

Vijfdeurscoupé

De DS 4 is een unieke vijfdeurs auto met de uitstraling van een coupé. De sterke persoonlijkheid van de DS 4 is te zien aan het krachtige lijnenspel. De grepen van de achterportieren zijn subtiel in de C-stijlen weggewerkt, waaraan dit model zijn uitstraling van een coupé dankt. Deze zakelijke auto combineert uitgebreide gebruiksmogelijkheden met een volledig nieuwe vorm van rijplezier. Op de stand staat een DS 4 in Noir Perla Nera.

DS3 Cabrio AutoRAI top

Onmiskenbaar DS

Het model waar alles mee is begonnen voor het merk DS: de karakteristiek gelijnde DS 3, en unieke en kenmerkende lichtsignatuur. Een regelrecht verkoopsucces in Nederland! De achterlampunits zijn driedimensionaal uitgevoerd en de koplampen zijn een combinatie van Xenon en LED-technologie. De sportieve rijkwaliteiten hebben tot twee WRC wereldtitels rally van Sébastien Loeb geleid.

Veelzijdige cabrio
Liefhebbers van het zomergevoel kunnen bij de DS 3 Cabrio terecht. Dit model is uitgerust met een intuïtief te bedienen dak dat tot een snelheid van 120 km/u kan worden geopend en gesloten. De DS 3 Cabrio wordt gekenmerkt door baanbrekend design (two-tone kleurstelling, “zwevend” dak en haaienvin) en kan met nog meer opties en personaliseringsmogelijkheden naar eigen smaak worden aangepast. Het is een veelzijdige cabriolet die geschikt is voor dagelijks gebruik, aangezien het dak weinig ruimte in de kofferbak inneemt (3,95 m lang, 5 zitplaatsen en 245 l bagageruimte). Bron:Autoplus