Jun 8, 2015

Posted in Citroën nieuws | Comments Off on Citroën waardeert C3 op

Citroën waardeert C3 op

Citroën waardeert C3 op.

Citroën komt met een reeks kleine aanpassingen voor de C3. Zo krijgt de hatchback, sinds 2009 leverbaar, onder andere het touchscreen uit de C4 Picasso en C4 Cactus.

De productie van de versies met het touchscreen is reeds van start gegaan. Het beeldscherm komt in de plaats van het eMyWay-systeem en is 7 inch groot. Je bedient er onder andere de radio en ventilatie/verwarming mee, evenals het navigatiesysteem. Het apparaat wordt door Citroën al geleverd in de C4 Picasso en C4 Cactus. Voor de versies met optionele radio of radio met CD- en MP3-speler (Bluetooth) veranderd er niets. De DAB+ tuner komt ook beschikbaar op de C3.

Op technisch vlak wijzigt alleen de CO2-uitstoot van de PureTech 68 en 82. Laatstgenoemde stoot voortaan minder CO2 uit, terwijl de 68 pk-uitvoering juist meer emissie produceert. Door het verschil in grammen per kilometer en de in Nederland gehanteerde BPM op basis van CO2-uitstoot veranderen de prijzen van de twee motoriseringen. Zo wordt de C3 PureTech 68 Attraction € 200,- duurder. De C3 PureTech 68 Tendance en Collection blijft even duur. De C3 PureTech 82 Tendance, Collection en Exclusive worden € 200,- goedkoper, de Business zelfs €300,-.