May 12, 2015

Posted in Citroën nieuws | Comments Off on Citroën komt met verbeterde automaat voor DS3

Citroën komt met verbeterde automaat voor DS3

Citroën komt met verbeterde automaat voor DS3

Citroën komt met verbeterde automaat voor DS3

Citroën komt met een nieuwe automaat versie voor de DS3-familie. De Fransen combineren voor het eerst een volwaardige automatische transmissie met een driecilinder benzinemotor in het model. Op de atmosferische 1.2 levert Citroën als automaat een gerobotiseerde handbak.

Citroën noemt de versnellingsbak EAT6, waarbij de letters de afkorting vormen van Efficient Automatic Transmission. Het getal duidt op het aantal versnellingen. Met de komst van de nieuwe transmissie komt de tot op heden gebruikte viertrapsautomaat voor de DS3 te vervallen. Die bak was leverbaar op de 1.6 VTi-viercilindermotor en was de enige échte automaat in het DS3-programma.

Derde generatie

De fabrikant, die de DS3 voortaan onder de merknaam DS aanbiedt, geeft aan dat de transmissie sneller en soepeler schakelt dan de tot op heden gebruikte vierbak. Voor de automaat werkt PSA Peugeot Citroën samen met Aisin Warner. De twee partners zijn inmiddels aanbeland bij de derde generatie automaten. De transmissie wordt eveneens in de Peugeot-producten toegepast. In het geval van de DS3 wordt de versnellingsbak aan de 110 pk/205 Nm sterke 1.2-driecilinder benzinemotor gekoppeld.

Lagere CO2

In de DS3 komt de bak in combinatie met de driecilindermotor tot een gemiddeld verbruikscijfer van 4,7 liter per 100 km, wat gelijk staat aan een CO2-uitstoot van 108 g/km. De VTi 120 met viertrapsautomaat scoorde een 42 g/km hogere CO2-emissie.

Prijzen

Citroën start in juni de levering van de automaatversie. De bak is zowel voor de hatchback als voor de Cabrio beschikbaar. De prijslijst begint bij € 22.290,- voor de hatchback, waarmee de nieuwkomer 2.600 euro lager is geprijsd dan zijn voorganger. De variant met roldak is er voor minimaal € 25.240,-.